DIY

DIY eettafel gemaakt van hout - door @chalilofee

DIY Esstisch aus Holz – by @chalilofee

Hallo voor ons 2e blogpost!

Liefde@chalilofee heeft op haar blog boho-love.com Een nieuwe eettafel gebouwd en we waren erg blij dat onze benen werden gebruikt. Hoe leuk het ook is, we hebben nu toestemming om deze blog met ons te publiceren, zodat dit geweldige doe -het -zelf -project nog meer mensen kan inspireren.

Zodat we je niet verder vertellen rond de hete pap!

 

// @chalilofee Van je blog boho-love.com

Met de doe -het -zelf -eettafel gemaakt van hout, heb ik zelf een langverwachte droom vervuld. Natuurlijk kun je ook een dergelijke tafel kopen of hebben, maar dat was gewoon te duur voor mij en omdat ik denk dat velen van jullie het konden doen, wilde ik hier al mijn tips, ervaringen en instructies met je delen. Omdat zelfs als het eigenlijk vrij eenvoudig is om deze tafel te maken, er enkele dingen zijn die je verkeerd kunt doen (zoals ik heb gemerkt *haha *) ...

Allereerst moet je jezelf afvragen hoe groot je tafel zou moeten zijn, want dan selecteer je de lengte van het tafelblad. Als je een 6-8 zitgedeelte zoals ik wilt, dan heb je het tafelblad nodig in 180 cm-200cm (de mijne is 200 cm), met een 4-6 zittafel zou het 120-140 cm zijn. De breedte hangt af van je smaak, sommigen vinden het leuk, anderen smaller, waarbij ik mijn tafel met 82 cm breedte echt optimaal vind (maar ook naar het hout komt dat je wilt gebruiken).

 

Winkellijst Hardware Store: doe -het -zelf -eettafel gemaakt van hout
  • Omslag (om de andere meubels tegen zaagsel te beschermen)
  • Bouwborden Voor het tafelblad (in mijn geval waren er 3 zeer brede boards en ik liet ze rechtstreeks in het Bauhaus naar mijn dimensies snijden - vraag het maar leuk 🙂 Mijn eerste tip: Zorg ervoor dat u de overblijfselen van de snit neemt, zodat de toekomstige tabelkleur later kan worden getest)
  • Smalle houten boards (Om het tafelblad aan het einde te bevestigen. De afmetingen enz. Afhankelijk van uw tafelgrootte, de beste manier om alles in het Bauhaus te plaatsen is op de grond en u rechtstreeks gesneden - dan direct snijden - Tip: Laat in elk geval sommige randen wat ruimte zien zoals op de onderstaande foto)
  • Houtschroeven (Om het tafelblad te bevestigen. Tip: De schroeven mogen niet langer zijn dan de twee planken die u wilt schroeven)
  • Schuurpapier voor hout (van ruw tot fijn) en slijpmachine (Tip: Neem in elk geval een slijpmachine, anders duurt het gewoon een eeuwigheid totdat je klaar bent. Bovendien zou ik ook een hoekslijpmachine aanbevelen voor een normale slijpmachine, omdat u deze kunt gebruiken om de randen, de overgangen en de "natuurlijke scheuren" in het hout te maken - misschien kunt u ook de twee in de Hardware Store lenen of vergelijkbaar)
  • Haarspeldtafelpoten (Ik denk dat de tafelpoten het belangrijkste zijn over een prachtige eettafel, toch? Mijn advies: Zorg ervoor dat u de tabelbenen op internet bestelt Natuurlijke goederen Berlijn Ze zijn echt geweldig en bovenal zijn ze ook verkrijgbaar in super veel kleuren en vormen ... neem daar gewoon een kijkje - het is trouwens ook mogelijk via Amazone).
  • (En natuurlijk een draadloze schroevendraaier om de schroeven te bevestigen)
  • Toevoeging rechtstreeks van het Natural Goods Berlin -team: als u uw vloer wilt beschermen, hebben wij dat Lake Saver voor haarspeldpoten
De assemblage van de doe -het -zelf -eettafel

Stap 1: Maal kort de onderkant van de onderkant, hier is het voldoende om ongeveer te malen.

Stap 2: Plaats de tafelbladen aan elkaar en verbind met het kleine bos. Mijn advies: Allereerst "Test Trims" "Test Trims" van het eerste record "Test Trims" en de toekomstige tafelpoten "getest".

Stap 3: Schroef de tafelpoten (de schroeven maakten deel uit van de tafelpoten van Natuurlijke goederen Berlijn Inbegrepen) 🙂

Stap 4: Draai de tafel om en maal het tafelblad bovenaan en aan de zijkanten. Mijn advies: Om de tafel een beetje vorm, structuur of "gebruikte look" te geven, kunt u ook een beetje stoom loslaten met de hoekslijpende machine, een schaafmachine of dergelijke aan de tafel 😉

Nu speelt kleur in het spel

En dat is het deel dat ik wanhopig ben, dat je niet gelooft *haha *. Mijn oorspronkelijke gedachte was dat ik de natuurlijke houten kleur zo leuk vond dat ik het alleen maar een beetje meer "robuuster" tegen vuil wilde maken, omdat het toch een eettafel was. Hiermee ging het lot zijn loop ...

Nadat ik daarna een neutrale afwerking was en zag dat het daarna erg "geelachtig" was, deed ik er de voorkeur aan om er iets anders aan te doen, maar laat jezelf gezegd worden! Na twee lagen was, doe je er niets zo snel aan * aaaaaawww *: d. 1000 pakketten schuurpapier en 500 olie, was, glazuurverf later, ik heb eindelijk een kleur die past bij mijn ideeën en mijn meubels. Hier is ook een grote dank aan de allerbeste, geduldige en meest nuttige Obi -medewerker van het jaar - als je dit hier leest, bedankt voor alles *haha *.

Maar voor jou komt mijn bron hier Het belangrijkste tip van de dag! Zorg ervoor dat je een van de overblijfselen van je vloerplaten neemt en test van tevoren de kleur van je keuze! De kleuren werken anders op elk hout en een verkeerde verflaag kan echt veel tijd, geld en moeite kosten!

Mijn absolute favoriet aan het einde was dat Antieke was van Liberon die ik op eBay bestelde. Uiteindelijk heb ik het echter over twee lagen van "Beech Glaze" toegepast en natuurlijk weet ik niet hoe het eruit zou hebben gezien zonder hen, maar ik denk net zo goed 🙂

Het resultaat van de doe -het -zelf -eettafel

En hier kun je al mijn trots zien! Ik hou echt van liefde, hou van deze tafel en het heeft op zijn minst een waarde van 800 euro, maar ik heb slechts ongeveer 250 euro betaald. Het leuke is ook, als er iets zou moeten zijn, kan ik het op elk moment malen en er weer over groeien en hij schijnt opnieuw 🙂

Als je een voorproefje hebt en iets zou willen weten, dan zou ik me graag op elk gewenst moment een reactie achterlaten zodat we erover kunnen praten en dan zou ik blij zijn met je ervaringsrapporten 🙂

Veel plezier en tot ziens

Uw chalilofee

Volgende lezen

Do It Yourself Gartentisch aus alten Gerüstbohlen
Faiture X Natural Goods Berlin

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.